Voorbereiding

Bij de voorbereiding van een Portraitureshoot beginnen we altijd eerst met het bespreken van jouw wensen. Er komen diverse vragen aan de orde. Wat wil jij uitstralen als artiest? In welke branche bevind jij je? Waar wil je de foto’s voor inzetten? We bespreken de opties en mogelijkheden, waarna we een passend pakket kunnen vaststellen met de hoeveelheid looks en foto’s die past bij wat jij nodig hebt.

Gezien Portraiture een artistieke benadering vraagt, gaan we samen aan de slag om met originele ideeën te komen. Misschien heb jij al een prachtig idee in je hoofd of sta je nog volledig open voor een invulling vanaf mijn kant. Ik vind het ontzettend leuk om creatieve vrijheid te krijgen en/of om mee te denken om jouw idee te realiseren, zo kunnen we iets ontwikkelen wat perfect bij jou aansluit en waar we enthousiast van worden. Bij het samenstellen van een concept wordt er op verschillende dingen gelet, bijvoorbeeld wat voor soort artiest je bent, welke diensten je levert of wat voor muziek je maakt. Ook kijk ik onder andere naar wat bij jou zou passen als persoon en hoe jij jezelf in de markt wenst te zetten.

Zodra dit allemaal besproken is worden al die ideeën omgesmeed in een uitgebreid shootplan. Bij de shoot staat daarmee altijd een persoonlijk ontworpen concept centraal, dit unieke plan bevat een moodboard, locatie – en stijlplan. Nadat ik deze heb aangeleverd overleggen we de uitkomst en jouw voorkeuren, zodat we het eventueel nog kunnen bijstellen om het volledig naar wens te maken.

Portraitureshoot

Op de shootdag ontmoeten we elkaar op de locatie en gaan we samen aan de slag met fotograferen. We werken rondom het concept maar er is ook voldoende flexibiliteit om verschillende dingen te proberen. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van outfits en locaties. Juist ook tijdens het shooten komen er goede ideeën tot stand, die kunnen we op deze manier direct tot uitvoering brengen.

Na de shoot maak ik een selectie van de geslaagde foto’s, deze zet ik in selectiesheets die ik digitaal naar je opstuur. Aan de hand van deze sheets mag jij jouw favoriete foto’s selecteren, uiteraard hoef je dit niet alleen te doen, ik geef mijn eigen ideeën ook direct mee en mocht je er niet uit komen dan kun je mij natuurlijk altijd contacten.

Na het selecteren ga ik de gekozen foto’s bewerken, zodat ze nog beter bij jouw stijl passen. Het resultaat kun je na zo’n twee weken in jouw mailbox verwachten. Bij aanlevering zijn de foto’s direct klaar voor commercieel gebruik.

Opnamesessie

Heb jij foto’s nodig van jouw opnamesessie? Ook daarvoor is een Portraitureshoot erg geschikt!

Heb je nog vragen of wil je een Portraitureshoot boeken? Neem dan contact met mij op!

12 januari 2024