Amber Ambiance

Mijn beelden bij Werk aan de Muur zijn van origine foto’s van natuur, wandtextuur en textiel. Aan de hand van diverse digitale bewerkingstechnieken heb ik met deze foto’s abstracte maar toegankelijke beelden gecreëerd die uitermate geschikt zijn om op te nemen in een warm en stijlvol interieur.

Identiteit is een thema dat vaak terugkomt in mijn werk als fotograaf. Echter, deze beelden draaien om de tegenhanger: abstractie. Door mijn liefde voor interieur weet ik hoe belangrijk (en leuk!) het is om jouw eigen identiteit terug te laten komen in jouw woonstijl. Door de techniek krijgt het beeld een soort ruisachtige vertekening, waardoor scherpe lijnen en details opgaan in het geheel. Hierdoor komt de focus op de sfeer, kleur en stijl van het werk te liggen in plaats van een specifiek iets of iemand.

Door abstracte onderwerpen te kiezen die qua kleur en gevoel wél herkenbaar zijn, roept dit werk bij iedere persoon een andere emotie en herinnering op. Een beeld met ruimte voor unieke interpretatie dus. Ik ben op zoek gegaan naar de balans tussen abstractie en herkenning. Met als doel dat de kijker zelf betekenis aan het werk kan geven, om als het ware een bepaalde sfeer in te kunnen lijsten en daarmee hun eigen identiteit aan het werk en hun huis te kunnen verbinden.

Beach Edition

Voor deze serie ben ik Nederland ingetrokken met mijn camera. Op een koude maar mooie dag in februari heb ik een wandeling in Noordwijk aan Zee gemaakt, met een serie vol serene strandbeelden als resultaat. De kracht van de natuur en de koelte van het jaargetij heb ik proberen te vangen in beeld. Ik heb de foto’s zo puur mogelijk gehouden, om dit mooie Nederlandse landschap volledig tot zijn recht te laten komen en in eer te houden.

Alle werken die momenteel beschikbaar zijn zie je hieronder en op werkaandemuur.nl